Facadeelementet er allerede klar ude på stedet

28 februar 2022 Anders Lundtang Hansen

advertorial

Der findes jo ikke en bygning, der ikke har en facade, for det indgår jo i dens dimensioner, at det vil den have, når den bare er i to dimensioner – selvom disse så bare ville gøre konstruktioner til en meget tynd skive.

Men pointen er, at man ikke kan bygge noget, der skal laves i højden, og som der skal benyttes på den ene eller anden måde, uden man ender med at have en facade.

Sådan en facade kan man så lave på mange måder, og før i tiden skulle den jo bygges fra bunden og langsomt opføres i højden, så forbipasserende langsomt, men sikkert, med tiden kunne se denne facade skyde i vejret.

Senere fandt man så på en nemmere løsning, så man hurtigt kunne have en facade parat, end at man skal bruge tid på at lave den på stedet.

facadeelementer

Facadeelementer eliminerer spildtid

Dette kan overraske de nævnte forbipasserende, som der så den ene dag kan se, at der stort set ikke er noget på grunden, og den næste dag er der så allerede omridset af et hus, hvor facaden så også er der.

Det er fordi, at man har fundet på den løsning, at man laver facadeelementerne færdige i de dimensioner, som man skal bruge dem, på forhånd, så man bare skal transportere dem ud, hvor de skal benyttes.

Det gør det lidt lettere at lave et hus, da man så kan få dem lavet som et samlesæt, hvorfor det mere bliver arbejdet indenfor i bygningen, der kommer til at tage tid; men skelettet til huset har man så hurtigt på plads.

Derfor foregår meget af arbejdet med en konstruktion også på forhånd, hvor man færdiglaver de produkter, som der skal bruges til konstruktionen, så man kan sammensætte dem ude på den plads, hvor det skal laves.

Flere Nyheder